Mindfulness / Grön hälsa året runt

I dagen samhälle där tempot är högt, kraven många både inom jobb, skola, hem och fritid. Mycket kretsar kring den digitala världen, vi är ständigt uppkopplade med våra telefoner och det förväntas att vi alltid är tillgängliga, distraktionerna är många.  Detta ger oss en omedveten stress och vi blir trötta, ofokuserade och i många fall utbrända.

Mindfulness, medvetet närvarande, är inget nytt. Men när hjärnan tränats av distraktioner blir även den duktig på att ta oss bort från, här och nu, och vi blir dåliga på att fokusera. Genom att träna Mindfulness ökar vi vår koncentrationsförmåga och vi lär oss styra och behålla vår uppmärksamhet i högre grad.

Att göra detta genom att vandra i tystnad i naturen utan att vara på väg till något speciellt eller leta efter något. Uppleva naturens skiftningar i färger och former, olika lukter, olika underlag vi går på, ljud av fåglar och djur, vinden som smeker vår hud allt detta och mer där till som vi upplever ger oss ett inre lugn, vi går ner i varv och känner oss avslappnade och mer fokuserad.

Med en guidad tur med anpassade Mindfulness övningar i den fantastiska naturen ger vi er ett unikt tillfälle att åter upplevelse lugn och harmoni inombords.

Du hitta tillbaka till den naturliga balansen och återfår förmågan att kunna fokusera på saker i din omgivning utan att det kostar stora mängder energi.

Distansmöte

Flertalet övningar genomförs via distans i ett digitalt möte. 45 min per tillfälle. Du som deltar får stöd och vägledning att utföra övningar inom grön hälsa där du befinner dig. Du hittar en för dig naturskön plats där du befinner dig och jag går ut där jag är för att guida dig. Köp ditt klippkort för 750 kr för tio tillfällen.

Mindfulness i Naturen

Möt skogen och naturen i långsam vandring under tystnad varvat med olika Mindfulness övningar. Vi går tillsammans och söker medvetet naturens lugn genom alla våra sinnen. Två -tre timmars vandring.  295 kr

Barnet och Naturen

Barnet får upptäcka och möta naturen ur ett barns ögon. Genom lekfullhet och nyfikenhet kan både barn och vuxna upptäcka naturens mysterier och få inblick i hur naturens invånare har det.

Stubbsittning

Finn lugnet i naturen genom att sitta på en stubbe. Så enkelt kan det vara! Att omslutas av naturens mjuka andedräkt en stund, utan prestation eller krav. En guide hjälper dig och ger vägledning i hur och vad du kan göra för att finnas i nuet på stubben. 185 kr

Guidad tyst vandring

En guidad tyst vandring i naturen 25-30 min som avslutas med en fika vid elden.

Naturdopp/Skogsbada

Kravlöst möter vi skogen och naturen för att låta sinnena samspela med dessa. Vi låter skogen och naturen bildligt talat omsluta och rena oss genom aktiv närvaro.  En guide hjälper dig genom upplevelsen. 2 timmar. 250 kr

Midnatts Upplevelse

Möt naturen vid midnatt. Vi börjar 23:00 med en go´fika kring elden i vår eldkåta. Sedan vandrar vi i tystnad ut i natten för att på bästa sätt möta den nya dagen. Vi upplever naturen i nattens stillhet ackompanjerade av nattens dofter och ljud. 2 timmar (395 kr)

Kontakta Eva 070-521 65 13 för mer information och bokning av dina aktiviteter.

Mindfulness program:

Mindfulness i Vardagen genomförs som en studiecirkel där man läser en viss del i boken själv mellan träffarna och diskuterar detta vid nästa träff. De vägleda övningarna är kortare än i Här och Nu Programmet.

Här och Nu programmet är en kurs med längre vägleda övningar 2 till 3 gånger per dag. Man träffas 1 gång per vecka och får information om olika saker som händer i kroppen och ”knoppen”.

Mindfulness i vardagen. 8 veckor

Du får redskapen och nycklarna för att hitta vägar till medveten närvaro. Vi träffas 1 gång per vecka med genomgång och övningar, delar erfarenheter och går även igenom vad som ska göras till nästa möte och nästa veckas övningar. Kan ske på plats eller på distans.

Här och Nu programmet. 10 veckor

1 dag för avstämning så att man kan fånga upp de som behöver annat stöd. Vi utgår från Mindfulnesscenters Här och Nu program. Vi träffas 1 gång per vecka med genomgång och övningar, delar erfarenheter och går även igenom vad som ska göras till nästa möte och nästa veckas övningar. Kan ske på plats eller på distans.

Långvarig smärta. 10 veckor

1 dag för avstämning så att man kan fånga upp de som behöver annat stöd. Om du lider av långvarig smärta kan du använda Mindfulness som ett verktyg med fokus på att hantera långvarig smärta. Vi träffas 1 gång per vecka med genomgång och övningar, delar erfarenheter och går även igenom vad som ska göras till nästa möte och nästa veckas övningar. Kan ske på plats eller på distans.

Mindfulness-programmen offereras. Kontakta Eva 070-521 65 13 för din offert.